7 fouten die jij tijdens het scheren wellicht ook maakt

Scheren leren de meeste van ons door te doen, met soms wat summiere instructies van onze vader. Maar is de manier zoals jij je nu scheert ook de beste manier? De meeste ongelukjes tijdens het scheren komen door een verkeerde voorbereiding of uitvoering. Om voor iedereen dit scheren wat beter en wat aangenamer te maken, zetten wij de meest gemaakte fouten die je kunt maken op een rij, met wat bijbehorende scheertips. Herken jij een (of meerdere) hiervan? Doe er vooral je voordeel mee…

 

Een goede voorbereiding achterwege laten

Wanneer de poriën van de huid open staan voor het scheren, wordt het makkelijker om de haartjes te verwijderen. Er treedt dan minder irritatie op, je gezicht is gladder en het resultaat is beter. Het is dus verstandig om de huid goed te wassen en te scrubben met warm water. Neem daarom altijd een warme douche voordat je gaat scheren. Dit warme water zorgt er ook voor dat de haartjes zachter worden en hierdoor makkelijker te verwijderen zijn. Bij een droge huid kan het ook helpen om voor het scheren een speciale scheerolie aan te brengen.

 

De verkeerde scheerzeep

De juiste scheerzeep zorgt voor minder wondjes en meer comfort. Meer informatie hierover vind je in onze blog Scheerschuim, scheergel of scheerzeep? Wat is beter?

 

Een slecht scheermesje gebruiken

Voor een goede scheerbeurt gebruik je een schoon en scherp scheermesje. Dit zorgt uiteraard voor minder irritatie en een glad resultaat. Nieuwe mesjes maken een goed contact met de huid en er wordt minder aan de haartjes getrokken. Daarnaast zorgen scheermesjes die vaker dan 4 keer gebruikt zijn sneller voor irritatie. Een van de redenen is dat er ook dode huidcellen aan je gebruikte scheermesjes zitten, die je niet met het blote oog kunt zien. Een veiligheidsmesje maakt de kans op ongelukjes, scheerirritatie en “razor burn” kleiner. Botte mesjes moeten vervangen worden, want de kans op huidbeschadigingen wordt met een bot mes erg groot.

 

Tegen de haargroei in scheren

Met de haargroei mee scheren kan als nadeel hebben dat je iets langer bezig bent, maar er wordt zo minder aan het haar getrokken en hierdoor wordt heel veel irritatie en razor burn voorkomen als dat je vol tegen de haren in scheert. Vind je het resultaat echt niet glad genoeg? Dan kun je ook zijwaarts het haar wegscheren.

 

Hard drukken

Scheermesjes kun je gewoon over je huid halen. Het heeft absoluut geen zin om hier heel hard op te gaan drukken. Dat zorgt alleen maar voor irritatie, en de kans op dat je meer dan alleen je haar scheert. Het resultaat wordt hier dus niet beter op. Je kunt het beste de huid strak trekken terwijl je het mes rustig over de haartjes trekt. Spoel tussendoor het scheermesje steeds goed uit.

 

Geen verzorging na het scheren

Direct na het scheren kun je het beste je gezicht eerst grondig afspoelen met warm water, zodat alle zeep/schuim restjes worden afgespoeld, en hierna met koud water zodat je poriën weer dicht gaan. Dep de huid daarna droog met de schone handdoek. Ook ruw afdrogen kan irritatie veroorzaken. Breng daarna een aftershave of verzachtende balsem aan op de huid. Een aftershave met alcohol is tegenwoordig niet echt meer nodig tenzij je veel last hebt van puistjes. Dan is het wel hygiënisch om na afloop een aftershave met alcohol te gebruiken.

 

Scheermesje niet schoonmaken

Spoel je scheermesje zowel voor als na de scheerbeurt goed af met stromend water. Zo verwijder je de haartjes, zeepresten en de meeste dode huidcellen. Dit is niet alleen hygiënisch, maar het zorgt er ook voor dat de mesjes minder snel bot worden. Vergeet ook niet om het mesje nog even voorzichtig met de handdoek af te drogen.

 

We hopen natuurlijk dat jij je in geen van deze fouten herkent. Herken jij er wel een? Of meerdere? Probeer dan de scheertips eens op te volgen, en merk het verschil.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.