Scheerschuim, scheergel of scheerzeep? Wat is beter?

Je kunt verschillende soorten scheerproducten gebruiken om mee te scheren, bijvoorbeeld; scheerschuim, scheerzeep of scheergel. Iedereen heeft wel een klein beetje een voorkeur, maar wat is nu eigenlijk het beste?  Wij zetten de meest voorkomende op een rijtje.

 

Authentieke scheerzeep

Ouderwetse scheerzeep aangebracht met een scheerkwast bevat heel veel warm water waardoor de baardhaartjes verzachten en de poriën goed open gaan staan. Dit vergemakkelijkt het scheren en verkleint de kans op huidirritatie. Deze ouderwetse manier van scheren is voor de huid eigenlijk het beste, maar daarnaast is dit ook de methode die de meeste tijd vergt. Vanwege deze laatste reden wordt er toch heel vaak gekozen voor een scheerschuim of scheergel uit een spuitbus.

Voor een goede scheerbeurt met authentieke scheerzeep maak je de borstel goed nat met warm water. Laat de borstel gerust even in het warme water rusten, zodat hij goed water kan opnemen. Doe daarna de scheerzeep in de scheerkom en beweeg de borstel hierin snel heen en weer zodat er een goede schuim ontstaat. Verspreid dit schuim met de borstel lekker dik in draaibewegingen over je gezicht. Door de draaibewegingen gaat de zeep nog meer schuimen.

 

Scheerschuim

Aan scheerschuim uit een spuitbus is al veel water toegevoegd. Het nadeel van dit water is de temperatuur. Het water dat in de spuitbus is toegevoegd is koud en zorgt dus minder voor het verzachten van de baardhaartjes en niet voor het openen van de poriën. Een goede scheerschuim schuimt stevig en is niet te dun. Dun scheerschuim hecht minder goed aan de haartjes. Volgens een Kassa test uit 2014 is de scheerschuim van Albert Heijn het beste. Als tweede uit de test kwam Vergulde Hand scheerschuim. Kanttekening: er werden slechts tien soorten scheerschuim getest en per persoon maar vier verschillende soorten.

 

Scheergel

Sommige mannen zijn enthousiaster over scheergel dan over scheerschuim. Anderen voelen zich toch iets frisser na het scheren met scheerschuim. Door de gel wordt de huid net iets meer beschermd. Dit schuim is meestal rijker dan bij scheerschuim en wordt verkregen door in te smeren. Nadeel van scheergel is dan wel dat dit over het algemeen wat duurder is dan scheerschuim. Aan de andere kant; van scheergel heb je minder nodig. Mannen met een wat vettere huid, hebben na het scheren met scheergel vaak geen verzorgingsproduct meer nodig. Scheergel kan wel wat kouder aanvoelen dan scheerschuim en dat wordt dan weer als een nadeel gezien.
Mocht je met het vliegtuig op vakantie gaan en twijfelen tussen scheerschuim en scheergel, dan kun je het beste kiezen voor scheergel aangezien je hiermee langer zult doen.

Het is dus moeilijk te zeggen wat beter is: scheergel of scheerschuim. Het verschil is daarvoor te klein. Dit is dus een kwestie van persoonlijke smaak en gewoon uitproberen wat bij jou het beste past. Wel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden.

 

Het scheren zelf

Tijdens het scheren trek je de huid zoveel mogelijk glad en begin je met de wangen. Je eindigt meestal met de kin. Dit heeft een reden. De haartjes op de kin zijn vaak het dikste en erg stug. Wanneer je dit deel voor het laatst bewaard kan het scheerschuim op deze haartjes het langste inwerken om ze wat zachter te maken.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.