Hoe scheer je het beste je benen?

De basis

Elke huid is anders. De een heeft namelijk een wat gevoeligere huid dan de ander. Maar het aller belangrijkste is nog wel de basis en dat is je scheermes. Dus zorg ervoor dat je je scheermesje op tijd vervangt en dat deze schoon is. Een vies of oud mesje kan ervoor zorgen dat het scheren pijn doet of erger nog; dat je huid hier niet blij mee wordt en gaat irriteren of ingegroeide haartjes krijgt.

 

Voorbereiding

Zorg voordat je gaat scheren er allereerst voor dat je huid warm en nat is, zodat de poriën van je huid open gaan staan. Dit kun je doen door onder de douche te scheren of je benen even in een warm bad te doen. Door het warme water openen de poriën van je huid en zullen de haartjes makkelijker loslaten. Het water voorkomt ook dat je scheermesje vol met dode huidcellen komt te zitten. Niet geheel onbelangrijk, want een scheermesje dat vol zit met huidcellen kan branderige plekjes veroorzaken!

Tip: Scrubben!
Scrub je huid met een scrubhandschoen of scrubcrème voordat je begint met scheren. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en scheer je nog dichter op de huid. Hierdoor is het scheerresultaat nog beter. Indien je regelmatig scrubt voorkom je ook dat haartjes ingroeien doordat je de haartjes beweegt tijdens het scrubben.

Breng een verzachtende scheerschuim of scheergel aan op de huid. Op deze manier bescherm je jouw huid en voorkom je dat trekkerige gevoel. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een scheergel die parfumvrij is.

 

Scheren

Het scheermes Passion van Shave House heeft een verzorginsstrip dat Chamomilla (Echte Kamille), olijfolie en Allantoïne bevat. Deze unieke 3-voudige combinatie is bedoeld om direct extra verzorging te geven aan je huid na het scheren. Het laat een verzachtende laag achter op je huid zodat bijvoorbeeld branderigheid wordt voorkomen.

Verwissel je scheermesje regelmatig want een bot mesje kan snijwondjes veroorzaken. Maar de meeste snijwondjes worden nog altijd veroorzaakt doordat je even niet oplet. Scheer dus vooral met veel aandacht.
Je beenharen groeien naar beneden. Scheer dus vanaf je enkels omhoog, en spoel je mesje elke keer af met warm water.
Voel met je handen of je geen plekjes bent vergeten te scheren.

 

Nabehandelen

Na het scheren spoel je je benen af met koel water. Maak je benen droog door met een zachte en schone handdoek te deppen (niet wrijven). Smeer hierna je benen in met een (baby)olie of bodylotion om het vochtgehalte in jouw huid weer op pijl te brengen.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen jouw nieuwe mesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.