Hoe scheer ik mijn bikinilijn en schaamhaar?

Het scheren van je schaamhaar is wat lastiger dan het scheren van de benen en de oksels. Het vergt wat handigheid en de nodige voorzichtigheid.

 

De voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding. Dit voorkomt snijwondjes, irritatie en rode bultjes. Te lang schaamhaar laat zich moeilijk wegscheren, dus knip dit eerst kort of gebruik een tondeuse. Het beste kun je je schaamhaar scheren na een bad of douche. Het warme water zorgt voor een soepele huid waar het scheermesje makkelijker over heen glijdt. Het haar wordt door het douchen ook iets minder stug, wat het scheren vergemakkelijkt.

 

Het scheren zelf

Koop een goede scheerschuim, scheerolie of scheergel en lees voor het kopen de verpakking! Niet iedere scheerschuim of scheergel is geschikt voor de schaamstreek. Vooral scheerschuim voor mannen is vaak te geparfumeerd.

Gebruik geen (goedkope) wegwerpmesjes. Je loopt dan de kans op wondjes of irritatie/rode bultjes en dat is op deze gevoelige plek absoluut niet prettig. Verder is het verstandig om een schoon en scherp scheermesje te gebruiken, en liefst een nieuw mesje.
Een goed scheermes is bijvoorbeeld de  Passion voor dames. Dit scheermesje heeft een iets smallere kop, zodat het ook goed op de moeilijkere plekken, zoals de schaamstreek of oksel te gebruiken is. Verder heeft dit scheermes een verzorgingsstrip met Chamomilla (Echte Kamille), olijfolie en allantoïne voor extra verzorging. Dit maakt de kans op huidirritatie en rode bultjes een stuk kleiner.

Trek tijdens het scheren de huid zoveel mogelijk glad met je vrije hand en scheer met de haarrichting mee. Druk niet te hard en ga niet vaker dan 2/3 keer over hetzelfde plekje. Spoel het scheermesje tussendoor regelmatig goed schoon met lauw water.

Wanneer je tussen je dijen gaat scheren, kun je het beste één voet op de rand van het bad of tegen de muur zetten. Zo kun je er beter bij. Gebruik zo nodig een spiegel zodat je kunt zien wat je aan het doen bent.

Verschillende patroontjes:

  • Het volledig kaalscheren van de vagina wordt de Hollywood of Full Brazilian genoemd, en wordt het meest gebruikt onder de dames.
  • Nog een bekend patroon is de landingsbaan, dit is alles weg behalve een streepje in het midden.
  • Het driehoekje (breed van boven, smal naar onderen) wordt ook wel de Bermuda Triangle genoemd. Een patroon dat hier op lijkt is de Martini Glass of Liefdesdriehoek genoemd, waarbij het driehoekje wat kleiner is.
  • Creatief: naast de bovengenoemde patronen heb je nog allerlei creatieve uitingen zoals een pijltje, een ster, een hartje, een letter enz.

 

Na het scheren

Spoel na afloop goed na met schoon water. Gebruik eventueel wat bodylotion of baby olie tegen eventuele jeuk.

Gebruik geen baby olie wanneer je condooms gebruikt als voorbehoedsmiddel. Baby olie kan de kwaliteit van de condooms aantasten.

Talkpoeder kun je ook beter niet gebruiken. Het helpt wel goed tegen de jeuk, maar dit droogt je slijmvliezen uit en heeft een mogelijk stimulerend effect op het ontstaan van eierstokkanker. (Bron: Cancer Epidemiology Biomarkers Prevalence 2008).

Trek na het scheren geen te strakke (onder)broek aan, om irritatie te voorkomen.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen jouw nieuwe mesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.