Hoe scheer ik mijn borsthaar?

Ongeveer 1 op de 10 mannen verwijdert zijn borsthaar. Dit is dus allang niet meer alleen voor atleten en bodybuilders. Ook zijn er mannen die hun borsthaar trimmen. Op deze manier blijft er nog een beetje borsthaar staan.
In 2017 is door het magazine VIVA een enquête gehouden onder de lezeressen waaruit bleek dat 67% van de lezeressen een man het liefst zien met heel weinig borsthaar, en 24% van de lezeressen zien een man het liefst zonder borsthaar.
Wanneer je als man je borsthaar met een scheermes wilt scheren, moet je met het volgende rekening houden.

 

Voorbereiding

Wanneer je je borsthaar met een scheermes gaat scheren, is het belangrijk om een goed scheermesje te gebruiken. Het liefst een nieuw en schoon scheermesje, zodat de kans op irritatie het kleinst is. Bij langere borstharen is het verstandig om de haren van tevoren te trimmen met bijvoorbeeld een tondeuse. Dit vergemakkelijkt het scheren en verkleint de kans op irritatie.

Het beste is om je borsthaar te scheren terwijl je aan het douchen bent. Hierdoor heb je geen last van eventuele haartjes aan de rand van de wasbak. Wel zo prettig voor je partner ;-).
Voordat je gaat scheren kun je de borsthuid ook eerst scrubben. Dit is niet noodzakelijk, maar door het scrubben geeft het scheren een gladder resultaat en heb je minder kans op ingegroeide haartjes. Om de huid te scrubben gebruik je een goede bodyscrub voor mannen. Maak de huid goed nat en wrijf de scrub met draaiende bewegingen over de huid. Scrub niet te lang en niet te hard, want dat kan gaan irriteren. Spoel na afloop de scrub met ruim water af.

 

Scheren van het borsthaar

Het voordeel van het scheren met een scheermes is dat je makkelijk kunt bepalen wat je wel en wat je niet wegscheert. Er zijn mannen die wel de borst scheren, maar het streepje van de schaamstreek tot aan de navel (de zogenaamde “Happy Trail”, “Happy Line” of sekslijn) laten staan.

Ook voor het scheren maak je de huid en het borsthaar goed nat, en het liefst met warm water. Smeer je borst daarna in met ruim scheerschuim of scheergel. Tegen de richting van de haartjes in scheren geeft een gladder resultaat, maar vergroot wel de kans op irritatie. Het is dan ook aan te raden om eerst met de richting mee te scheren, en daarna tegen de richting in.
Wanneer je klaar bent droog je de huid af. Gebruik bij voorkeur een schone handdoek en let op dat je niet gaat schuren, maar dep de huid droog.
Als laatste verzorg je de huid met een verzorgende bodylotion zonder alcohol of aftershave balsem.

 

Je eerste keer

Wanneer je je borsthaar voor de eerste keer afscheert, zul je meestal wel wat last krijgen van irritatie. Het is dan ook het handigste om de eerste keer alleen met de haren mee te scheren. Dan zie je hoe gevoelig jij bent voor eventuele scheerbultjes. Deze scheerbultjes kunnen ook ontstaan door gebruik van botte of vieze mesjes. Werk dus altijd hygiënisch. Wanneer er scheerbultjes op de borst ontstaan kun je er eventueel sudocrème, crème met Aloë Vera of een beetje citroensap op smeren. Citroensap?? Ja, want citroensap helpt de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Wanneer je een klein beetje citroensap over de bultjes smeert zal het de roodheid en irritatie uiteindelijk verminderen zodat je geen ontstekingen krijgt. Geef je huid alleen wel ongeveer een dag de tijd om te rusten anders gaat het erg prikken.

 

Frequentie

Wanneer je met een scheermes scheert, is het verstandig om de borst toch zeker eens in de drie dagen te scheren. Zo voorkom je ook stoppels op je borst.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen jouw nieuwe mesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.