Hoe scheer ik het beste mijn oksels?

Wanneer de temperatuur stijgt en het zonnetje gaat schijnen, komen de mouwloze shirtjes weer massaal uit de kast. Sommige dames willen in de winter nog wel eens wat minder precies zijn, maar in de zomer is dat natuurlijk geen optie. Dames, het wordt weer tijd om de ontsierende haartjes in de oksels veelvuldig weg te halen.

 

Altijd schone oksels

De allerbelangrijkste tip die wij je kunnen geven begint nog voordat je je scheermesje überhaupt het werk laat doen. Het schoonhouden en wassen van je oksels is eigenlijk elke dag van groot belang. Je poriën hebben anders meer kans om verdikt of verstopt te raken door vuil, en hierdoor vergroot je de kans op wondjes.

 

Scheer je oksels bij voorkeur ‘s avonds

Het beste resultaat geeft scheren na het douchen. De huid is dan warm en vochtig en de poriën staan open. Voordat je je oksels scheert kun je ze eerst het beste scrubben. Ook dat gaat het eenvoudigste onder de douche. Hiermee verwijder je de dode huiscellen en dit maakt het scheren makkelijker en zorgt uiteindelijk ook voor een gladder resultaat.
Vooral wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je het beste ’s avonds je oksels scheren, en niet vaker dan 1 keer per week de oksels scrubben. Wanneer je ’s avonds scheert heeft je huid namelijk voldoende tijd om zich te herstellen voordat er weer deodorant op de huid komt en er kleding tegen de gevoelige huid aan schuurt.

 

Het scheermesje

Een goed scheermes is natuurlijk onmisbaar. De oksel is door de vorm lastig te scheren en je kunt dan ook het beste gebruik maken van een scheermesje met een meedraaiende kop. Een goed scheermes is bijvoorbeeld de Passion van Shave House, dat speciaal is gemaakt voor vrouwen. Dit scheermesje heeft een iets smallere kop, zodat het ook goed op de moeilijkere plekken, zoals de oksel te gebruiken is. Verder heeft het scheermes een verzorgingsstrip met Chamomilla (Echte Kamille), olijfolie en allantoïne voor extra verzorging. Dit maakt de kans op huidirritatie en rode bultjes een stuk kleiner.

 

De scheermethode

Gebruik een zachte scheergel of scheercrème en trek de huid stak voor het beste resultaat. Let op dat je niet te vaak over hetzelfde plekje haalt. Je zit immers niet te wachten op jeuk of roodheid op het strand of tijdens die spannende date.
Gebruik een scheermesje niet vaker dan drie tot vier keer. Wanneer je gaat scheren met een bot mesje, krijg je snel last van ingegroeide haartjes.

Spoel na het scheren de restjes schuim/gel/olie op je oksels goed af met koel water. Droog je oksels af door te deppen met een schone handdoek en smeer ze vervolgens in met een verzorgende bodylotion om huidirritatie te voorkomen.
De beste tip die wij je hierin kunnen geven is je oksels licht in te smeren met een beetje babyolie.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen jouw nieuwe mesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.