Hoe scheer ik mijn rug?

De basis

Natuurlijk biedt Shave House niet voor iedere ontharing een even praktische oplossing. Soms kun je niet anders dan de hulp inschakelen van een ander. Voor de vraag “hoe scheer ik mijn rug” laten we dan ook helemaal aan jou over welk antwoord het beste bij jou past. Om misverstanden te voorkomen: in de meeste gevallen is rughaar helemaal niet zichtbaar en/of hinderlijk. Onze tips zijn gericht aan diegene die echt last hebben van een flinke vacht.

1) Er zijn tegenwoordig Mangroomers op de markt die het gebruik van ons scheermesje overbodig maken als het gaat om het scheren van je rug. Maar helaas zijn deze amper, dan wel niet verkrijgbaar in Nederland.

2) De tweede optie is om je rug te laten waxen door een schoonheidsspecialiste. Je bent dan gelijk voor een aantal weken van je vacht verlost. Echter zul je daar wel even voor op je tanden moeten bijten. Je rug is met die duizenden zenuw uiteindes één van de gevoeligste, zo niet hét gevoeligste stuk huid.

3) De derde optie is om je rugharen weg te laten laseren met een aantal (afhankelijk van je huid- en haartype) behandelingen. Het voordeel is dat je definitief verlost bent van het euvel dat rughaar heet. Het nadeel blijft het prijskaartje: een enkele behandeling kost al gauw €80.

 

Goed, je hebt al deze opties in overweging genomen en je denkt nog steeds: kan ik niet gewoon mijn Shave House scheermes gebruiken? Natuurlijk kan dat! Je moet alleen wel bedenken dat je hulp moet vragen van je partner. Heb je er geen? Misschien heb je een goede vriendin/vriend die je uit de brand wil helpen. Wil je het toch alleen proberen, dan ben je in ieder geval gewaarschuwd… 🙂

De basis voor het scheren van je rug is dat je altijd moet zorgen dat je mesjes goed scherp zijn. Je schiet dan minder snel uit en voorkomt eventuele jeuk na het scheren. Zorg daarbij voor een schone omgeving; je wilt niet dat je last krijgt van infecties of allergische reacties.

 

Voorbereiding

Vraag je partner of goede vriend(in) je rug vooraf lekker in te smeren met een parfumvrije lotion of verzorgende olie. Dit maakt je huid goed soepel en zorgt ervoor dat je rugharen alvast flink zachter worden. Tip voor partners: een parfumvrije massage olie inclusief rugmassage is natuurlijk een leuke verrassing!

 

Het scheren van je rug

Net als bij een langere baard, zal het meestal niet in één keer weg geschoren kunnen worden. Het vergt geduld en voorzichtigheid. Voor het daadwerkelijke scheren is het raadzaam om het haar zo kort mogelijk te maken door middel van bijvoorbeeld een tondeuse of trimmer. Hoewel onze scheermesjes het prima aankunnen, gaat deze wel een stuk minder lang mee. Je rug is tenslotte qua oppervlakte een stuk groter dan je gezicht waardoor één complete rug scheerbeurt gelijk staat aan ongeveer tien gezichtsbehandelingen.

Is de lengte van je rughaar korter dan een halve centimeter? Dan kan je partner in crime beginnen met het aanbrengen van de scheerschuim en voorzichtig met halen van ongeveer 10 centimeter je rug te scheren. Let op: begin door eerst met de haarrichting mee de gehele rug te scheren om vervolgens de rug af te spoelen met lauw warm water. Daarna kan de klus worden afgemaakt door opnieuw de rug in te smeren met scheerschuim om vervolgens te scheren tegen de haarrichting in.

 

Verzorging

Het kan voorkomen dat je huid ondanks alle maatregelen geïrriteerd is geraakt. Meestal is dat na een half uur weer over. Laat de huid op je rug na de scheerbeurt echter wel even tot rust komen totdat de ergste irritatie is verdwenen. Ook kun je beter geen lotions aanbrengen zo lang dit het geval is, het middel is erger dan de kwaal. Heb je geen tijd? Laat dan je huid met rust en breng dan eventueel een (parfumvrije!) bodylotion aan op het moment dat je wel tijd hebt. Mijd de eerste keer ook vette cremes of zalven. Deze vergroten de kans op overproductie van talg en dus mee-eters en puistjes.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen je nieuwe navulmesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.