Hoe scheer ik het beste mijn hoofd?

Voorbehandeling met tondeuse

Zorg ervoor dat je je haar met een tondeuse zo kort mogelijk hebt geschoren zodat het scheren gemakkelijker verloopt.
Het handigste is om vervolgens onder de douche de achtergebleven haartjes van je hoofd goed af te spoelen. Door het warme water zullen overigens je hoofdharen zachter worden zodat ze sneller afgeschoren kunnen worden.

 

Scheren

Breng vervolgens scheerschuim, scheergel of scheercrème aan op het haar en laat dit heel even inwerken. Dit smeert de huid en helpt je om snijwondjes en branderigheid door het scheren eerder te voorkomen.

Scheer je hoofd met zachte en lichte halen met de haargroei mee. Het scheermes moet immers het werk doen. Let in het bijzonder op bijvoorbeeld littekens of oneffenheden wanneer je scheert. Je hoofdhuid is veel gevoeliger dan de huid in je gezicht omdat deze huid altijd wordt beschermd door je haar, en is daarom niet gewend om geschoren te worden.
Scheer hierna indien nodig zachtjes tegen de groeirichting in om nog korter af te snijden.
(Let op: op je hoofd bevinden zich bloedvaatjes die voedingstoffen en zuurstof naar de follikels transporteren. Indien jij jezelf per ongeluk snijdt, zul je merken dat je wat heftiger kunt bloeden dan op andere plekken. Gebruik dan vervolgens een tissue gedrenkt in alcohol om het wondje te desinfecteren en het bloeden te stelpen)

Spoel het scheermesje na elke haal grondig schoon met warm of heet water om de scheergel en afgeschoren haartjes te verwijderen.
Wanneer je klaar bent met scheren, spoel je hoofd dan goed af met koel water onder de kraan, of neem een handdoek die je vochtig maakt. Droog de huid af door te deppen met een schone en droge handdoek (niet wrijven).

 

Nabehandelen

Breng vervolgens een goede verzachtende lotion of gezichtscrème aan. Nadat deze lotion of crème is opgenomen in de huid, kun je eventueel ook nog enkele druppels vitamine E olie op de huid aanbrengen en uitwrijven.

Neem vooral de tijd met het scheren van je hoofdhuid.

Je kunt beter wat meer tijd nemen voor het scheren, dan tijd spenderen aan het behandelen van snijwondjes.

Snijwondjes en schaafjes zien er daarnaast ook niet erg charmant uit.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen jouw nieuwe mesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.