Begin je kaal te worden? Dit is wanneer je moet beginnen met je hoofd te scheren.

Sommige mannen blijven tot aan het einde toe vast te houden aan de laatste paar haren op hun hoofd. Niet doen! Want inhammen kunnen er nog wel een tijdje interessant uit zien, maar kale plekken op je hoofd is gewoon niet heel erg fraai.
Kaal worden is vaak genetisch bepaald en heeft te maken met een gevoeligheid voor DiHydroTestosteron (DHT). Door de DHT worden de haarzakjes in je hoofdhuid aangetast waardoor de normale productie van het haar achteruit gaat. Het is dus niet iets waar je zelf veel aan kan doen, of wat je kunt oplossen door het gebruik van haargroeimiddelen en dergelijke.

 

 

Hoe lang duurt het proces van kaal worden?

Wanneer je zelf merkt dat je haar dunner wordt of lichte kale plekken op je hoofd krijgt, valt iemand anders het meestal nog niet echt op. Vanaf dat moment tot volledig kaal is een lang proces dat wel 15 tot 20 jaar kan duren. In een enkel geval is het kaal worden een snel verlopend proces. Het is mogelijk om binnen 5 jaar van enigszins kalend naar volledig kaal te gaan. Gelukkig komt dit niet vaak voor en heb je meestal voldoende de tijd om aan het idee te wennen en er mee te leren leven.

 

Beter voor je zelfvertrouwen

Kaal worden betekent ook dat je nooit meer pogingen zal moeten doen om je kale plekken te verbergen, en dat je je nooit meer druk moet maken over de kans dat iemand ziet dat je kaal begint te worden. Dat is veel beter voor je zelfvertrouwen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kale mannen vaak mannelijk, dominant en gezaghebbend overkomen. Ook worden ze vaak intelligenter gevonden. Dus kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf: “ik word kaal, nou en..?” Kaal worden is nu eenmaal een onomkeerbaar proces, dus je kunt er maar beter het beste van maken. En onthoud: het merendeel van de mannen wordt kaal. Dus je hoeft je hier echt niet voor te schamen.

 

Kaal zijn heeft ook voordelen

Je hoeft nooit meer naar de kapper. Shampoo, gel en andere styling producten zijn niet meer nodig. Dat wil zeggen dat je best wat geld bespaart. En daarnaast: een kale man ziet er jonger uit dan een kalende man. Ook mooi meegenomen. En dit komt waarschijnlijk doordat een kale man er beter verzorgd uit ziet. Bovendien is een hoofd zonder haar verhoudingsgewijs kleiner ten opzichte van de romp. Dit zorgt ervoor dat het bovenlichaam iets gespierder lijkt 😉

Bruce Willis, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Jason Statham. Jawel, allemaal mannen die kaal zijn. En ze zien er goed uit. Dus help de natuur een beetje, en verlos je van die resterende haardos. Ben je bang om uit je comfortzone te komen? Geef het gewoon een kans en kijk maar hoeveel complimenten je gaat krijgen.

 

Kortom

Een man die zijn hoofd scheert, is een man met ballen. Hij wordt gezien als stoer en volledig in controle. En inderdaad, niet meer als een jeugdig en vitaal jochie, maar is dat wat je wenst? Bovendien worden kale mannen vaak beoordeeld als eerlijk. Dit in tegenstelling tot mannen die een pruik of toupet dragen. Van deze mannen werd vaker gedacht dat ze nog wel meer te verbergen hadden. En veel vrouwen vinden dat een kale man er verzorgd en sexy uit ziet.

Dus alsjeblieft heren… stop met het verbergen van je verminderde haargroei, en ga voor een kaalgeschoren hoofd, of trim het met een tondeuse.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.