Scheerirritatie of rode bultjes?

Niets is zo vervelend als scheerirritatie, of dit nu ingegroeide haartjes of rode bultjes zijn. Wanneer je krullend haar hebt en/of een gevoelige huid, zul je eerder last ervaren van bultjes en/of scheerirritatie. Toch is de meeste scheerirritatie te voorkomen met deze handige tips.

 

De voorbereiding

  • Zorg voor een goede voorbereiding. Scrub voordat je gaat scheren de huid om de dode huidcellen te verwijderen.
  • Maak de haartjes eerst nat en zacht. Dit werkt het beste tijdens een douchebeurt. De haartjes hebben dan een paar minuten de tijd om zacht te worden. Hierdoor komen de haartjes makkelijker los tijdens het scheren. Een nat en warm washandje/handdoek gebruiken is eventueel ook mogelijk.

 

Het scheren

  • De beste manier om te ontharen is scheren met een scheermesje. Ondanks dat dit het vaakst herhaald moet worden voor een glad resultaat. Wanneer je epileert of harst ben je wel langer van de ongewenste haargroei verlost, maar wordt de kans op ingegroeide haartjes ook groter. Haren kunnen door epileren en harsen afbreken net onder je huid, waarna het haartje verkeerd kan gaan groeien.
  • Gebruik altijd een scherp scheermes. Wanneer je een bot scheermes gebruikt, vergroot je de kans op huidirritatie. Niet alleen doordat de haartjes niet goed worden verwijderd, maar vooral doordat je meerdere keren over hetzelfde plekje op je huid scheert.
  • Scheer nooit droog, maar gebruik een scheerschuim, scheercrème of scheergel. Wanneer je vaak last hebt van jeuk na het scheren, komt dit doordat de huid teveel is uitgedroogd. In dat geval kun je het best kiezen voor een scheercrème.
  • Houd de huid strak en scheer altijd met de haargroei mee.

 

De nabehandeling

  • Spoel de huid schoon met voldoende koel water en dep deze voorzichtig droog met een schone handdoek.
  • Neem ook de tijd voor nazorg om de gevoelige huid te kalmeren. Gebruik hiervoor bij voorkeur vochtinbrengende producten zonder alcohol of parfum.

Wanneer je de bikinilijn geschoren hebt, trek dan geen strakke kleding aan. Door het schuren van de strakke kleding tegen de geschoren huid, wordt de kans op irritatie groter.

 

Onze service

Wij van Shave House bieden een service aan waarbij je nooit meer hoeft na te denken over het kopen van scheermesjes, en dus nooit meer met een bot mesje hoeft te scheren. Wij sturen jouw nieuwe mesjes op wanneer jij dat wilt. En het mooie is dat je ruim 50% minder betaalt dan in de winkels.
Geen zorgen, want je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt onze service stop zetten of pauzeren wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.