Scheren vrouwen hun gezicht?

Vrouwen kunnen natuurlijk ook last van haargroei in het gezicht hebben, bijvoorbeeld donshaar. Maar zij gaan meestal voor andere opties, zoals epileren, harsen of zelfs laten laseren. Toch scheren vrouwen ook hun gezicht, en dit is zelfs inmiddels erg populair op TikTok en YouTube.

Dus.. Zou jij het ook moeten overwegen om je gezicht te scheren? In dit artikel geven we alle tools om die beslissing te nemen, en hebben we het ook direct over een aantal fabels omtrent het scheren van je gezicht als vrouw zijnde.

 

 

De voordelen van je gezicht scheren

Scheren vrouwen echt hun gezicht? Harsen en epileren is vaak pijnlijk en kost meestal ook nog eens meer dan scheren wanneer je dit bij een professional laat doen. Om kosten te besparen zou het scheren van je gezicht dus al een erg goed alternatief zijn. Ook is dit een pijnloos alternatief vergeleken met harsen en epileren.

Een ander voordeel van het scheren van je gezicht is dat je op deze manier ook je huid als het ware scrubt. Door je gezicht te scheren, verwijder je namelijk dode huidcellen, vuil en kun je zelfs je rimpels iets minder opvallend maken. Doordat het scheren je huid zodanig schoon maakt, bereid je je gezicht ook al meteen voor op de huidverzorging. Je huid kan nu alle producten namelijk beter absorberen, waardoor producten zoals een hydraterende crème beter worden opgenomen door je huid.

Aangezien het scheren ervoor zorgt dat alle dode huidcellen en vuil van je gezicht verwijderd worden, krijg je ook een zachtere en gladdere huid waar je ook weer makkelijker make-up op kunt aanbrengen. Je gezicht zal er zo ook stralender en gezonder uit zien, wat natuurlijk ook heel aantrekkelijk is. Er zijn dus meer dan genoeg voordelen van het scheren van je gezicht als vrouw zijnde.

 

 

Zijn er risico’s bij het scheren van je gezicht?

Wanneer je besluit om je gezicht te gaan scheren, zijn er echter ook een paar risico’s waar je misschien rekening mee moet houden. Vrouwen met een gevoelige huid kunnen namelijk al sneller last krijgen van een geïrriteerde huid door het scheren. Ook kan je het scheren van je gezicht misschien maar beter laten als je al snel last hebt van bultjes of ingegroeide haartjes.

Vrouwen die veel last hebben van eczeem, acne of uitslag kunnen het scheren van hun gezicht ook maar beter achterwege laten, aangezien dit het probleem alleen maar erger zou kunnen maken. Als laatste moet je uitkijken met het scheren van je gezicht wanneer je net verbrand bent geweest door de zon. Je huid is dan namelijk een stuk gevoeliger.

 

 

Fabels over het scheren van je gezicht

Veel vrouwen zijn nog niet helemaal overtuigd van het scheren van hun gezicht. Er zijn dan ook nog genoeg fabeltjes en mythes die rondgaan over het scheren van je gezicht. Eén van deze fabels is bijvoorbeeld dat je haren sneller zullen terug groeien wanneer je je vaker scheert. Dit is echter niet waar. De meeste mensen beginnen met scheren in de pubertijd, waardoor het lijkt alsof de haren iedere keer sneller terugkomen. Dit komt echter alleen maar, doordat je hormoonspiegel nog steeds verandert en daarmee ook de snelheid van de haargroei. Het scheren van je gezicht zal er dus niet voor zorgen dat je sneller weer een snor krijgt.
En worden de haartjes dan niet dikker en donkerder te zijner tijd? Nee, ook dit is een fabeltje.

Veel vrouwen zijn daarnaast ook bang dat hun huid helemaal niet zachter en glanzender zal worden door het scheren. Er zijn echter meerdere dermatologen die bevestigen dat het scheren van je gezicht je huid kan verbeteren, je huid gladder kan maken en dat je huid alle verzorgingsproducten nu beter kan opnemen.

 

Tot zover onze tools om voor jezelf te kunnen beslissen of je je gezicht wilt scheren. Succes!

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.