Veel mannen scheren zich dagelijks zonder gebruik te maken van de juiste producten en zonder de huid voor te bereiden. Hierdoor zijn ze gevoelig voor verstopte poriën en acne. Door een goede voorbereiding, de juiste producten en scheertechnieken kun je deze narigheid voorkomen, of in ieder geval verminderen. Hoe doe je dat?

 

 

Hoe raken poriën verstopt?

Onder je poriën zitten talgkliertjes die je huid beschermen tegen huidaandoeningen, infecties en uitdroging. Wanneer de poriën geopend zijn, kan talg via de poriën de huid verlaten. Dit is een normaal proces, wat echter verstoord kan worden met als gevolg dat je last krijgt van verstopte poriën.

Wanneer deze poriën verstopt zitten, zorgt dit voor mee-eters en puistjes. Je poriën raken verstopt door zweet, vettig eten, dode huidcellen, zon en vuil wat van buitenaf in de poriën komt. Dit vuil kan door een vies scheermesje, een vuile kussensloop, vaak met je vingers aan je gezicht zitten of verkeerde reiniging op je gezicht in je poriën terecht komen. Te vaak scrubben en verkeerde scheertechnieken kunnen de huid irriteren. Ook dit kan zorgen voor verstopte poriën.

 

Zorg voor geopende poriën voor het scheren

Was je gezicht met warm water voordat je gaat scheren, of scheer direct na een warme douche. Door de warmte worden de poriën geopend en levert het scheren minder irritatie op. Heb je al last van verstopte poriën, dan is het verstandig om de huid te scrubben voor het scheren. Door te scrubben worden dode huidcellen en andere veroorzakers van verstopte poriën verwijderd. Breng hiervoor de scrub met licht draaiende bewegingen op het gezicht aan en verwijder dit weer met ruim warm water voor het scheren. Doe dit niet vaker dan twee keer per week, anders kan dit de huid irriteren en hierdoor juist averechts werken.

 

Stomen om de poriën te reinigen

Wanneer je veel last hebt van acne en ingegroeide haartjes kan af en toe een stoombadje helpen om de poriën te reinigen. Schenk hiervoor een bodempje kokend water in een teiltje en hang hierboven met een handdoek over je hoofd zodat de stoom opgesloten blijft boven het teiltje. Na 10 minuten stomen spoel je je gezicht af met koud water om de gereinigde poriën weer te sluiten.

 

Scheren en verstopte poriën voorkomen

Breng een scheerschuim of scheergel royaal op voor het scheren. Dit vormt een beschermlaag over de huid, waardoor er minder kans is op irritatie. Ook kun je er voor kiezen om een “cleansing shave” te gebruiken. Dit is een gezichtsreiniger en scheerschuim in één. Scheer met de haargroei mee om irritatie te voorkomen en gebruik altijd een scherp scheermes. Bij een botter scheermes moet tijdens het scheren meer druk worden uitgeoefend, met als gevolg meer huidirritatie en meer kans op verstopte poriën.

 

Na het scheren.

Spoel na het scheren je gezicht eerst af met lauw/warm water om de laatste zeepresten te verwijderen. Vervolgens spoel je je gezicht af met koud water om de poriën weer te sluiten. Gebruik hierna een vocht inbrengende crème om de huid te kalmeren en te hydrateren.

 

Het allerbelangrijkste: begin nooit met scheren zonder de juiste voorbereiding!

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Gratis proefsetje?

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.