Wat is het verschil tussen vrouwen en mannen scheermesjes?

Wanneer je naar de winkel gaat voor nieuwe scheermesjes zal je al snel opvallen hoeveel verschillende soorten scheermesjes er te vinden zijn. Hierbij wordt er ook een onderscheid gemaakt in scheermesjes voor vrouwen en mannen. Dit klinkt misschien een beetje gek, want men scheert zich natuurlijk op dezelfde manier. Dus wat is dan precies het verschil tussen scheermesjes voor vrouwen en voor mannen?

 

 

Wat zijn de verschillen?

Allereerst is het handig om even de verschillen tussen scheermesjes voor vrouwen en scheermesjes voor mannen te benoemen. Als het aankomt op de mesjes zelf, het meest essentiële deel, is er niet echt een verschil. Echter worden er door de bedrijven zelf wel dingen veranderd. Zo worden de scheermesjes voor vrouwen meestal gemaakt en verkocht met een meer ‘vrouwelijke’ kleur, meestal roze.

Een ander verschil tussen de scheermesjes voor vrouwen en scheermesjes voor mannen is dat het handvat en de scheerkop vaak anders worden gemaakt. Zo is het handvat bij een scheermesje voor vrouwen doorgaans groter dan die bij de mannen scheermesjes. Ook is de scheerkop bij sommige merken ronder bij scheermesjes voor vrouwen, of heeft het meer een ovale vorm in tegenstelling tot mannen scheermesjes.

 

 

Vrouwen scheermesjes duurder?

Misschien is het je ook wel eens opgevallen dat er vaak een prijsverschil te zien is tussen scheermesjes voor vrouwen en scheermesjes voor mannen.
Dit is wat bedrijven je willen laten geloven:

  • Je betaalt meer voor een “vrouwelijke” kleur
  • Je betaalt meer voor een ronde/ovale scheerkop
  • Je betaalt meer voor een wat groter (anti slip) handvat

 

Wij van Shave House vinden dit onzin! Als vrouw hoor je niet meer te betalen voor hetzelfde soort product als voor mannen.

Pink tax” (roze belasting) is inmiddels een veelvoorkomend fenomeen in allerlei producten die specifiek voor vrouwen op de markt worden gebracht. De pink tax houdt in dat producten die speciaal voor vrouwen ontworpen zijn, doorgaans duurder zijn dan exact dezelfde producten voor mannen. Weg dus met die pink tax!

 

 

Onze vrouwen scheermesjes

Het is dus onzin om vrouwen meer te laten betalen voor exact hetzelfde product. Daarom hebben wij onze scheermesjes voor vrouwen even betaalbaar gemaakt als onze scheermesjes voor mannen. En natuurlijk allemaal van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Zo zit er bijvoorbeeld voldoende ruimte tussen de mesjes, waardoor deze makkelijk schoon te maken is. Ook zit er een verzorgingsstrip op onze scheermesjes voor vrouwen waardoor de huid direct gekalmeerd wordt bij het scheren. Zo hou je een gladde en zachte huid over. Als laatste is het anti slip handvat zodanig ontworpen dat het makkelijk in de hand ligt en goed te gebruiken is in een natte ruimte, zoals onder de douche bijvoorbeeld.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Neem een proefsetje

Wij hebben een speciale GRATIS proefset samengesteld zodat je onze kwaliteit eerst kunt beoordelen voordat je voor Shave House gaat. Je hoeft alleen de verzending te betalen.

Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie, en je kunt de service pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.