Huid scrubben alleen voor vrouwen?

Wil je een super glad scheerresultaat? Scrub je huid dan voordat je gaat scheren. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Wanneer je je huid vlak vóór het scheren eerst gaat scrubben, zorgt dit uiteindelijk voor een gladdere huid. Hoe je dit doet lees je hieronder.

 

 

Scrubben voorbereiden

Scrubben kun je het beste doen onder de warme douche of in bad. Zorg ervoor dat je huid minimaal 5 minuten met het warme water in contact komt. De huid wordt lekker warm en vochtig, en zal het scrubben veel effectiever maken. Dit komt omdat huidschilfertjes en dode huidcellen verwijderd worden, de doorbloeding van de huid beter wordt, de huidporiën open gaan en de haartjes zacht worden. Zo kunnen de haartjes beter verwijderd worden en is de kans op het ingroeien van haartjes kleiner.

Pas het soort scrub product aan op je huidtype. Wanneer je een droge huid hebt kun je het beste een scrub gebruiken op basis van olie. Gebruik bij voorkeur geen bodyscrub voor je gezicht. Een bodyscrub is grover van structuur en kan daarom de wat kwetsbaardere huid van je gezicht beschadigen. Voor je gezicht is er speciale gezichtsscrub op de markt.

 

 

Het scrubben

Nadat je je huid minimaal 5 minuten in contact hebt gebracht met het warme water, smeer je de huid met kleine cirkelvormige bewegingen in met de scrub. Scrub niet te hard. Het liefst zachtjes en langzaam scrubben. Dat is namelijk minder belastend voor je huid. Spoel het scrubmengsel daarna met een flinke hoeveelheid water af van je huid. Je kunt eventueel ook een scrubhandschoen of een douchepuff gebruiken om mee te scrubben. Gooi deze wel minimaal 1 keer per week in de was. Scrubhandschoenen en douchepuffs blijven lang nat en zijn zodoende een bron van schimmels en bacteriën.

Na het scrubben kan je huid een klein beetje rood worden. Maar dit komt door de scrub die de doorbloeding van je huid verbetert.

 

 

Daarna scheren

Wanneer de huid gescrubd is, zijn alle dode huidcellen verwijderd. Het scrubben en douchen zorgt ervoor dat de huid warm en vochtig is, de poriën open staan en de haartjes zacht zijn. Droog na het scrubben met een schone handdoek de huid voorzichtig met deppende bewegingen. Niet te hard wrijven met de handdoek, want dit kan rode bultjes veroorzaken.

Nu kun je beginnen met het aanbrengen van een geschikte scheergel of scheerschuim, en vervolgens met het scheren.

 

 

Tot slot

Bij een gevoelige huid niet vaker dan één keer per twee weken scrubben, en bij een vette huid niet vaker dan twee keer per week scrubben. Wanneer je vaker scrubt kun je namelijk de huid beschadigen. Gebruik bij een droge huid ook een vette crème na afloop. Anders kan de huid trekkerig en droog aanvoelen. Vergeet als vrouw bij een iets wat vette huid vooral niet om na het scheren een bodylotion te gebruiken om de huid te verzorgen.